Petra Ahokas

Valmennustausta (vuodet, koulutus, joukkueet, lajit, tasot, saavutukset jne.).


Olen toiminut (apu)valmentajana n. 10 vuotta C- ja B-juniorijoukkueissa Helsingissä ja Vantaalla. Olen käynyt ringetteliiton pelaajasta valmentajaksi koulutuksen (I ja II-taso).

 Valmentajana suurimmat tulokselliset saavutukset ovat B SM-kulta ja C SM-kulta.


Miten olet päätynyt ringettevalmentajaksi?

Tuttu valmentaja houkutteli mukaan valmentamaan kun olin lopettelemassa omaa pelaajauraa ja sillä tiellä ollaan...


Mitkä ovat vahvuutesi valmentajana?

Vahvuuteni valmentajana on kokemus lajista ja halu kehittää pelaajia.

 

Tavoitteesi valmentajana? Mitä haluat saavuttaa / minne haluat yltää? Missä asioissa haluat kehittyä?

Tavoitteeni valmentajana on kehittää pelaajia henkilökohtaisella tasolla ja saada heidät nauttimaan lajista. Kun koko joukkue nauttii pelaamisesta, näkyy se myös tuloksissa. On monta osa-aluetta, joissa haluaisin vielä kehittyä ja pyrin oppimaan uutta aina, kun siihen tarjoutuu mahdollisuus.


Kuvaile valmennusfilosofiaasi. Mitä asioita pidät tärkeimpinä? Mihin ja millä keinoin pyrit valmennuksessasi?

Pidän tärkeänä sitä, että pelaaja uskaltaa tehdä itsenäisiä päätöksiä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Valmentajan tehtävä on mielestäni opastaa ja ohjata pelaajaa, ei piirtää raiteita joilta ei saa poiketa.  Valmentajan on hyvä tuntea pelaajansa, ainakin jollakin tasolla, jolloin on helpompaa löytää kullekin sopivin tapa oppia. Haluan, että joukkueessa on rento tunnelma ja että pelaajien ja valmentajan välillä vallitsee molemminpuolinen kunnioitus ja luottamus.


Kerro yksi mieleenpainuvimmista kokemuksistasi valmentajana.

Hienoimpia hetkiä ovat ne, jolloin pelaaja itse huomaa kehittyneensä, mutta tuoreimpana yksittäisenä kokemuksena mieleen nousee C SM-turnauksen loppuottelu ja se kun huomaa, että pelaajat tietävät mitä tehdä eikä neuvoja enää tarvita.

Mitä oppeja olet saanut toisilta ringettevalmentajilta? Onko sinulla ollut valmennuksellista ”oppi-isää”?

Minulla on ollut kunnia valmentaa useamman kokeneen valmentajan kanssa, joilta jokaiselta olen oppinut jotakin. Tärkein taito, joka heiltä kaikilta löytyy ja jota itse yritän soveltaa omassa valmennuksessani, on taito johtaa joukkuetta molemminpuolisen luottamuksen kautta.Kenestä ringettevalmentajasta haluat lukea seuraavan haastattelun?

Kim Forsblomista.