Krista Soini

Valmennustausta (vuodet, koulutus, joukkueet, lajit, tasot, saavutukset jne.).

Olen valmentanut neljä vuotta Espoon Kiekkoseuran C-ikäluokan ringettejoukkuetta sekä ollut kolme vuotta mukana aluejoukkuetoiminnassa. Olen käynyt 2-tason valmennuskoulutuksen. Valmentajana suurimmat saavutukseni tuloksen valossa ovat kerran C-sarjan ja kahdesti SM-turnauksen kolmas sija.

Miten olet päätynyt ringettevalmentajaksi?
Olen pelannut yli kymmenen vuotta ringetteä ja kahdeksan vuoden tauon jälkeen entinen joukkuekaverini houkutteli ensin mukaan N-joukkueeseen ja sen jälkeen valmentamaan. Laji vei jälleen kerran mennessään.

Mitkä ovat vahvuutesi valmentajana?

Vahvuuteni valmentajana ovat kiinnostukseni itse lajiin, haluni kehittyä ja kehittää valmennettavia.

 

Tavoitteesi valmentajana? Mitä haluat saavuttaa / minne haluat yltää? Missä asioissa haluat kehittyä?

Haluan auttaa valmennettavia kehittymään, oivaltamaan jotain uutta ringetestä sekä nauttimaan harrastuksestaan.  On toki paljon asioita, joissa minun tulisi vielä kehittyä ja joissa olen päässyt vasta alkuun, mutta koen, että seuraavaksi haluaisin panostaa taktiikkaan.


Kuvaile valmennusfilosofiaasi. Mitä asioita pidät tärkeimpinä? Mihin ja millä keinoin pyrit valmennuksessasi?

Pidän tärkeimpänä vuorovaikutusta valmentajan ja pelaajan välillä, jotta voin kehittää pelaajia ja he minua. Koen, että tuntemalla pelaajat jollakin tasolla, luomalla rennon ja avoimen ilmapiirin, tiimi voi aidosti muokkaantua ja yltää parhaimpaansa. Haluan, että pelaajat voivat tulla juttelemaan minulle ja kertoa ajatuksiaan, jotta voimme keskustelemalla löytää oikean tavan edetä. Haluaisin, että joukkueen pelaajien olisi mukava tulla yhteisiin tapahtumiin ja he nauttisivat ajasta, jonka viettävät yhdessä. Toivoisin myös, että jokaisella olisi jokin ringetessä häntä kiinnostava asia, jonka eteen pelaaja on valmis tekemään töitä.


Kerro yksi mieleenpainuvimmista kokemuksistasi valmentajana.

Arjessa on ollut paljon hienoja hetkiä, jotka ovat vieneet kaudesta toiseen, mutta näin jälkeenpäin mieleen nousevat voimakkaimmin kahden C:n SM-turnauksen pronssipelien voitot. Pelaajien kylmäpäisyys ja usko omaan tekemiseensä tiukassa tilanteessa sekä toisella kertaa joukkueen yhteishenki ja halu pelata toisilleen, jotka tuottivat tulosta pronssimitalin muodossa.


Mitä oppeja olet saanut toisilta ringettevalmentajilta? Onko sinulla ollut valmennuksellista ”oppi-isää”?

Olen oppinut jokaiselta ringettevalmentajalta jotakin, jonka kanssa olen valmentanut. Olen oppinut suoraviivaisempaa pelaamista, joukkueenjohtamista sekä tsemppaamista valmentajana, taktiikkaa sekä saavuttanut uuden ulottuvuuden fysiikkavalmennuksen suhteen. Seuravalmentajien lisäksi koen, että olen saanut ideoita ja ajatuksia niin valmennuskoulutuksen kautta tapaamiltani valmentajilta, että aluejoukkuevalmentajilta, joidenka kanssa olen voinut pohtia ja peilata erilaisia ajatuksia. Toki kaiken tämän pohjalla on pelaajana tapaamani valmentajat ja heidän ajatuksensa pelistä ja tekemisen tasosta.


Kenestä ringettevalmentajasta haluat lukea seuraavan haastattelun?


Haluan lukea seuraavan haastattelun Terhi Pinomäestä.