Johanna Sarasmäki

Valmennustausta (vuodet, koulutus, joukkueet, lajit, tasot, saavutukset jne.).

Olen valmentanut vuodesta 1997, jonka aikana on ollut muutama välivuosi.

Ringettekoulu, F-, D-, C- ja B-juniorit. Aluejoukkueessa vuodesta 2015.

Paras saavutus valmentajana on C-junioreiden SM-pronssi 2013-2014.

Olen käynyt 1. tason valmentajakoulutuksen ja lisäksi monia pienempiä koulutuksia.

 

Miten olet päätynyt ringettevalmentajaksi?

Olin jo juniorina/pelaajana mukana ringettekoulussa ns. valmentajana, koska oli kivaa olla ringetessä mukana monessa. Nyt vanhempana haluan mahdollistaa pelaamisen nuorille ja tehdä työtä lajin eteen. Jos meitä vapaaehtoisia ei olisi, lajiakaan ei olisi.

 

Mitkä ovat vahvuutesi valmentajana?

Mielestäni vahvuuksiani ovat suunnitelmallisuus ja monipuolisuus. Noudatan kausisuunnitelmaa harjoituksia tehdessäni ja yritän tehdä harjoituksista monipuoliset ja tuoda sinne myös jotain uutta. Pidän itseäni helposti lähestyttävänä valmentajana, joka ottaa pelaajat huomioon.

 

Tavoitteesi valmentajana? Mitä haluat saavuttaa / minne haluat yltää? Missä asioissa haluat kehittyä?

Tavoitteeni on olla monipuolinen valmentaja, joka pystyy hallitsemaan kokonaisuuden. Lasten/ nuorten fyysisen ja henkisen kehityksen huomioimien harjoituksia tehdessä on haastavaa. Sen kokonaisuuden kun joskus saisi hallintaan, olisi hienoa.

Tavoitteenani on myös ringettekipinän synnyttäminen pelaajiin. Tahdon "tuottaa" sellaisia pelaajia, jotka oman peliuran jälkeen ja sen aikanakin haluavat olla mukana seuran toiminnassa. 

Minulla ei ole tavoitetta, mihin haluaisin valmentajana päästä. Kun sain kutsun aluejoukkuevalmentajaksi, se oli hieno juttu ja tuntui saavutukselta.

 

Kuvaile valmennusfilosofiaasi. Mitä asioita pidät tärkeimpinä? Mihin ja millä keinoin pyrit valmennuksessasi?

Valmennusfilosofiani. Kaikkein tärkein on joukkueen yhteishenki. Siihen pyrin vaikuttamaan, jotta kaikilla olisi kiva olla joukkueessa mukana. Pyrin siihen, että epäkohdat käsitellään heti, jotta ne eivät turhaan jäisi vaivaamaan. 

 

Kerro yksi mieleenpainuvimmista kokemuksistasi valmentajana.

Hienoin kokemukseni on C-SM-kotiturnaus Raumalla 2014. Joukkue teki uskomattoman suorituksen yltämällä pronssille. Se fiilis, kun kaikki onnistuu ja pelistä toiseen tullaan voittajana ulos. Silloinkin se yhteinen tekeminen ja usko joukkueeseen kantoi!

 

Mitä oppeja olet saanut toisilta ringettevalmentajilta? Onko sinulla ollut valmennuksellista ”oppi-isää”?

Muilta valmentajilta saa aina jotain oppia ja jos ei muuta, aina saadaan hyvät vertaistuki-keskustelut aikaan. Viime vuosina olen saanut paljon uutta tietoa fyysisestä harjoittelusta. Minulla ei ole valmennuksellista oppi-isää.

 

Kenestä ringettevalmentajasta haluat lukea seuraavan haastattelun?

Seuraavaan haastatteluun haastan Katriina Kuljun RNK:sta.