Eevi Kaasinen

Valmennustausta (vuodet, koulutus, joukkueet, lajit, tasot, saavutukset jne.).
- Ringetteliiton lajileireillä Kisakalliossa ja EKS:n kesäleireillä ohjaajana peliuran aikana

- EKS C-junioreita 2 vuotta kaudet 2010-2012 --> paras saavutus SM-turnauksessa 8. sija

- EKS SM-naisia 2 vuotta kaudet 2012-2014 --> paras saavutus SM-sarjan 4. sija

- EKS E-junioreita 1 vuosi kausi 2014-2015

- Etelä-Suomen aluejoukkuetta 1 vuosi, jonka jälkeen U17 aluejoukkuetta 2 vuotta; kaudet 2012-2015

- Ruotsin Ulriksdals SK naisten joukkuetta 3 vuotta kaudet 2015-2018

- Ruotsin nuorten maajoukkuetta MM-kisoissa 2016 ja Ruotsin naisten maajoukkuetta MM-kisoissa 2017 --> paras saavutus President’s pool kulta

Miten olet päätynyt ringettevalmentajaksi?
Entinen joukkuekaveri (Noora Hellsten) houkutteli valmentamaan EKS:n C-joukkuetta.
 

Mitkä ovat vahvuutesi valmentajana?
Vahvuudet valmentajana liittyvät omaan pelaajataustaan: pystyn analysoimaan pelitilanteita ja näkemään paljon asioita pelistä nopeasti. Vahvuuksiin voisi lukea myös ringettekontaktit: kaikki pelaaja- ja valmentajakaverit, joiden kanssa voin keskustella lajista ja joilta oon saanut ammentaa tietoa.

 

Tavoitteesi valmentajana? Mitä haluat saavuttaa / minne haluat yltää? Missä asioissa haluat kehittyä?

Tavoitteeni on kasvattaa pelaajista taitavia, älykkäitä, tasapainoisia, innostuneita ja motivoituneita urheilijoita!

Haluaisin joskus yltää valmentajana SM-finaaleihin (B tai naiset). 

Haluan kehittyä kaikissa valmennuksen osa-alueissa, mutta tällä hetkellä etenkin pedagogisissa taidoissa ja palautteen antamisessa.


Kuvaile valmennusfilosofiaasi. Mitä asioita pidät tärkeimpinä? Mihin ja millä keinoin pyrit valmennuksessasi?


Pidän valmentajan taktista silmää (kentällä ja kentän ulkopuolella) tärkeimpänä. Entistä enemmän olen ymmärtänyt pelaajien luistelu- ja laukaisutaidon merkityksen, mutta myös hyvä fysiikka ja etenkin peliäly ovat tärkeitä. Pyrin ottamaan yksilöt huomioon ja mahdollistamaan kaikille kehittymisen oman motivaationsa mukaan, mutta samalla joukkueen dynamiikka on tärkeä, jotta kaikki viihtyvät. En usko, että on yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita ja pidän tärkeänä luoda joukkueessa ilmapiirin, jossa uskalletaan kokeilla uusia asioita ja sanoa ääneen mielipiteitä.


Kerro yksi mieleenpainuvimmista kokemuksistasi valmentajana.

Viime vuonna MM-kisoissa Ruotsin naisten kanssa voitettu President’s poolin kulta oli monella tavalla mieleenpainuva kokemus, koska siihen päättyi kahden vuoden kisaprojekti, jonka aikana olin pyrkinyt tuomaan monia uusia asioita ruotsalaiseen maajoukkuetoimintaan. Lisäksi joukkueessa tarvittiin uusia vastuunkantajia, joista monet olivat pelaajia, joita olin ehtinyt valmentaa jo parin vuoden ajan. Kisaprojektin suunnittelu ja vetäminen vieraassa kulttuurissa oli haastavaa, samoin se, että pelaajia on Ruotsissa vähän, joukkueeseen valitut pelaajat asuivat eri maissa eli emme olleet kertaakaan kaikki yhdessä ennen kisoja sekä se, että kisat pelattiin Kanadassa. Pelasimme tiukkoja pelejä USA:ta vastaan ja mielestäni onnistuimme valmennuksen kanssa mm. joukkueen pelitavan yhtenäistämisessä ja peluutuksessa. Olo oli todella onnellinen, kun joukkue saavutti tavoitteensa, monet yksilöt olivat saaneet todella hienoja onnistumisia ja lähdimme pokaalin kanssa kotimatkalle.


Mitä oppeja olet saanut toisilta ringettevalmentajilta? Onko sinulla ollut valmennuksellista ”oppi-isää”?

Kaikki valmentajat joiden kanssa olen saanut onnekseni valmentaa ovat opettaneet jotakin. Vesalta (Lönngren) ja Atelta (Kärnä) olen oppinut taktista ajattelua esim. aikalisien ottamiseen, sekä kommunikaatiota. Ihailen Rebecca Gustafsonin pedagogisia taitoja, ja Nooran (Hellsten) ja Kristan (Soini) suoraviivaista ja organisoitua toimintaa.

Omien pelivuosien aikana opin Kimiltä (Forsblom) ennen kaikkea henkistä valmentautumista ja tavoitteiden asettamista, Katalta (Forsblom) etenkin liikunnan fysiikkaa - sain valtavan liikepankin jota olen hyödyntänyt valmentaessa - ja Masalta (Virtanen) ringeten “teoriaa”.


Kenestä ringettevalmentajasta haluat lukea seuraavan haastattelun?

Petri Heikkisestä.