Videovalmennus kiinnosti Tikkurilassa

26.1.2019

Jonne Kunnas kertoi videovalmennuksen olevan voimakkaasti mukana pelaajien henkilökohtaisten taitojen ja ominaisuuksien kehityksessä.
Jonne Kunnas kertoi videovalmennuksen olevan voimakkaasti mukana pelaajien henkilökohtaisten taitojen ja ominaisuuksien kehityksessä.

Jalkapallon HJK:n talenttivalmentaja ja TU17-maajoukkueen valmentaja Jonne Kunnas jakoi osaamistaan yli lajirajojen

Suomen Ringettevalmentajien jäsentapaaminen pidettiin tänään Tie huipulle –tapahtuman yhteydessä Tikkurilassa. Lähes parikymmentä valmentajaa kokoontui ensin katsomaan naisten maajoukkueiden Sinivalkoista ottelua ja sen jälkeen oli vuorossa koulutusosio videovalmennuksesta.

Jalkapallovalmentaja Jonne Kunnas (HJK, TU17-maajoukkue) kertoi lyhyesti videovalmennusohjelma Longomatchin perusteita ja avasi mahdollisuuksia ohjelman käyttämiseen.

”Kentällä pelaajien kanssa toimiminen on tietysti työssäni ensisijainen ja tärkein tehtävä, mutta heti sen jälkeen tärkeimpänä työkalunani on tietokone. Sitä ilman en pystyisi tekemään työtäni menestyksekkäästi”, Kunnas totesi heti tapaamisen aluksi. ”Mielestäni Longomatch on erittäin hyvä ja kätevä työkalu videoiden muokkaamiseen, ja totta kai sen käyttö helpottuu, mitä enemmän ohjelman kanssa on tekemisissä.”

Kunnas esitteli myös erilaisia tapoja käyttää Longomatchia sekä pelaajakohtaisessa että joukkueen valmentamisessa omien kokemustensa kautta. 

Vaikka Kunnas saakin tehdä päätyökseen valmentamista, hän on hyvin tietoinen myös siitä, että urheilussa toimii paljon valmentajia, jotka valmentavat vapaa-ajallaan. Näin ollen, varsinkin heillä valmennukseen käytettävissä oleva aika on hyvin rajallista. ”Olennaisinta on mielestäni se, että jokainen valmentaja löytää itselleen sopivan tavan hyödyntää videoita valmennuksessaan. Ei pidä hautautua taakan alle, vaan rohkeasti käyttää niitä työkaluja, jotka itse kokee sopivaksi. Minulle Longomatch on tärkeimpiä apuvälineitäni valmentamiseen”, summasi Kunnas lopuksi.

Longomatch-ohjelman sivut: www.longomatch.com

SRiV tulee järjestämään videovalmennuksen koulutuksen vuoden 2019 aikana. Seuraa tiedotuskanaviamme, jotta saat tarkemmat tiedot koulutuksesta ensimmäisten joukossa!